Paypal razjasnio: Uslovi ispunjeni, zastoj zbog tehničkih problema - iKragujevac


IT

Narodna banka Srbije je dobila zvaničnu potvrdu od Paypal-a da su svi pravni i regulatorni uslovi u Srbiji za funkcionisanje Paypal sistema ispunjeni i da je do odlaganja opcije za primanje novca došlo isključivo zbog tehničkog problema, saopštila je danas NBS. 

U kompaniji Paypal navode da, iako je planirano da početkom oktobra bude omogućeno vlasnicima Paypal računa u Srbiji da primaju novčana sredstva, zbog tehničkog problema morali su da odlože puštanje te funkcije u opticaj.

Po njihovim rečima cilj Paypal-a je da što je više moguće olakša onlajn plaćanja i naplate, ističući da neće ponovo započeti postupak puštanja pomenute funkcije u opticaj dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća.

Iz Narodne banke Srbije navode: "Imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakva je Paypal, vrlo neuverljivo su nam zvučala objašnjenja trećih lica prema kojima su "nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen pomenuti servis prijema novca bili finansijski propisi u našoj zemlji", posebno ako se zna da su predstavnici Paypal-a najavili uvođenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvođenje ovog servisa".

Iz NBS su poručili da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbeđivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju Paypal servisa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu