Gde postaviti ruter za najbolji Wi-Fi signal [Foto] - iKragujevac


IT

Često u stanu i kući ne možemo naći pravo mesto za naš ruter. Uvek nam se čini da je u nekom delu signal wi-fi interneta slabiji. Ipak rešenje postoji.

Za prenosne računare, tablete i pametne telefone postoje aplikacije koje mogu da analiziraju wi-fi signal i na taj način vam pomognu da izbegnete problem u internet konekciji. Jedna od opcija koja se preporučuje za Android je besplatna aplikacija WiFi Analyzer.

U slučaju da problem stvaraju susedne mreže ponekad je dovoljno promeniti kanal koji se koristi. Ipak, češće problem stvara konstrukcija prostora, što je ujedno i veća prepreka.

Stručnjaci su proučavali kako zidovi i određeni predmeti u prostorijama utiču na jačinu signala i zaključili da je optimalno mesto za ruter neka centralna tačka u stanu.

Premeštanje rutera moža može da pomogne, ipak u slučaju da debeli zidovi predstavljaju prepreku za drugu prostoriju jedino rešenje je proširenje signala korišćenjem drugih rutera. Za manje prostore je obično dovoljno nabaviti jedan takav uređaj, ipak trebalo bi imati na umu da će veći i zahtevniji prostori zahtevati instalaciju nekoliko rutera.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu