Jeziv udes u kome je poginula trudna Daniela videla je njena tetka: Gledala sam ih skamenjena kako umiru, a nisam mogla ništa da uradim - iKragujevac


Hronika

Jeziv sudar koji se dogodio kod Loznice u ponedeljak, a u kome je nastradala trudna Daniela Popović (32) i njena majka Svetlana Stepanić (54), videla je Verica Nikolić, rođena sestra Milorada Stepanića koji je upravljao "polom" i koji je teško povređen.

Porodica Stepanić je bila na rođendanskom ručku kod Nikolića. Kada su nakon slavlja krenuli kući, u selo Joševa, samo što su izašli na put, na njih je otpozadi, naleteo džip marke "honda", kojim je upravljao pri velikoj brzini, Nenad. V. iz Trbušnice.

- Izašla sam da ih ispratim. Mahnula sam im, i već u sledećem trenutku naleteo je džip, i udario u njihova kola. Podigao ih je od asfalta, i gurnuo u kanal. Stajala sam i gledala, potpuno ukočena.

Vozač džipa je produžio, i zaustavio se nakon 150 metara. Sledeće što sam videla bio je smrskani auto, i njih troje bez svesti - ovako je započela svoju ispovest Verica Nikolić, rođena sestra vozača "pola" Milorada Stepića koja je u sudaru izgubila snaju i bratanicu.

Verica objašnjava da je nakon sudara videla devojku koja je navodno ispala iz džipa i krvave glave vikala: "Zovite Hitnu pomoć i policiju!"

- Ne znam da li je od udarca ispala iz kola ili je pobegla, ali sam je čula kako viče. Prišla sam kolima i videla bratanicu Danielu, koja je sedela na zadnjem sedištu, na onome što je ostalo od sedišta. Već je bila mrtva... Snaja i brat su davali znake života, ali ništa nisam mogla da uradim. Automobil je bio potpuno smrskan, a oni prignječeni u njemu. Ne dao bog nikome, da gledaš voljene kako ti na oči umiru, a ti si nemoćan da bilo šta uradiš - priča uplakana žena.

Ona objašnjava da su tek vatrogasci uspeli da izvuku putnike iz automobila, piše srbijadanas.com.

- Isekli su limariju i izvadili Milorada i Svetlanu, ona je još bila živa u tom trenutku. Oboje su bili bez svesti. Kad su Svetlanu ubacili u sanitet, ubrzo su rekli da je preminula, a Milorada su odvezli. Danieli nije bilo pomoći, da je bar ona ostala živa... Bila je mlada, udala se tek pre 15 dana... I sada umesto tetka da joj ide u svatove, spremam se za sahranu - jecajući kaže sagovornica.

Ostali duže zbog kafe

Prema njenim rečima, porodica Stepanić bila je kod njih na drugi dan proslave rođendana njenog unuka.

- Nisu mogli da dođu prvi dan. Svetlana mi je objasnila da su išli po Danielu i došli kod mene. Bili su veseli, lepo smo se provodili. Milorad je posle ručka pomenuo da treba da krenu da voze Danielu, i da idu kući da založe vatru za sinove, koji treba da dođu s posla, pa da im ne bude hladno. Razmišljali su da li da popiju kafu ili ne. Odlučili su da je popiju. Da nisu, možda bi ranije otišli i ništa se ne bi desilo. Ali ko zna, ako je bila sudbina, sustigao bi ih negde dalje možda - priča očajna žena.

Verica kaže da i dalje ne mogu da se povrate od šoka.

- Možda bi mi bilo malo lakše da nisam sve videla... Niko od nas celu noć nije spavao, ko zna šta nas čeka - kaže Verica Nikolić.

(Telegraf) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu