Pao sa ivice rudnika, pa se nabo na šipku - iKragujevac


Hronika

Boranin Dragoljub P. (47) poginuo je juče popodne u grotlu napuštenog površinskog kopa RTB ''Bor'' tako što je na njega palo nekoliko tona otpada koji ga je odgurnuo u ambis gde se nabo na metalnu šipku.

Dragoljub P. je desetak metara ispod ivice kopa sakupljao otpadni metal. U tom momentu je naišao kamion, koji na tom mestu istovaruje otpadni materijal. Odmah za njim je išao bager, koji je to gurao u kop. Vozač bagera nije mogao da primeti ljude ispod ivice kopa. Gurnuo je materijal u grotlo, a on je zatrpao Dragoljuba P. i povukao ga ka dnu ambisa.

Otpadni materijal se slivao niz liticu i poneo nesrećnog čoveka nekoliko stotina metara niže gde se on nabo na metalnu šipku koja je virila iz zemlje. Čim je primećena nesreća, organizovano je spasavanje. Radnici "Zaštite", preduzeća koje obezbeđuje imovinu RTB "Bor", rizikovali su svoje živote i spuštali se u grotlo kopa. Dragoljuba su uspeli su da izvuku tek nakon par sati.

Nesrećni čovek je odmah kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu. Imao je teške povrede grudi i kičme, ali je davao znakove života. Odmah je operisan na odeljenju intenzivne nege, ali je, na žalost, podlegao povredama i preminuo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu