KG: Bacio bombu na "audi" zbog svađe oko 1000 evra! - iKragujevac


Hronika

Policija Vladana Jovanovića tereti da je u subotu ranom zorom ušetao u dvorište Dragana Đurića vlasnika menjačnice i podmetnuo mu eksploziv pod levi točak njegovog audija, zbog duga od 1.000 evra koji nije vraćen.

Policija je u ponedeljak uveče uhapsila Vladana Jovanovića (36), zvanog Kulizan, za koga se sumnja de je u subotu u 5.30 sati postavio eksplozivnu napravu pod „audi A6“, automobil Dragana Đurića (32), vlasnika menjačnice „Euro limit“ iz Kragujevca.

Jovanović je, kako je utvrđeno, tog jutra ušao u dvorište kuće u Grada Piteštija broj 91, i pod zadnji levi točak podmetnuo eksploziv koji se aktivirao nakon nekoliko minuta.

Eksplozija je probudila stanovnike naselja Bresnica, a Đurić je sa suprugom Danijelom i sinom od nepune dve godine, u vreme napada, spavao nekoliko desetina metara dalje.

Na sreću, niko nije povređen, ali je materijalna šteta veća od 10.000 evra. Motiv za podmetanje eksploziva je bio dug od 1.000 evra, koji Jovanović nije navodno vratio Đuriću.

Nekoliko sati pre eksplozije, njih dvojica su se sreli kod zajedničkog prijatelja, kada je došlo do prepirke i koškanja.

Tada je Đurić sa porodicom oko ponoći napustio slavlje. Jovanović se tereti za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje, nošenje, proizvodnju i promet eksplozivnih materija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu